Uvrnuti štapići
Tamno kuvana jaja
Pečena piletina
Napolitanka
Kikiriki kuglice
P r o k o - H o m e Elektronski uređaji Fotografije Kuvar Kontakt i komentari
Mapa Sajta
Recepti by Brusnica
Design by Proko
N E O B I Č N A    J E L A
Tamno kuvana jaja
Ovo je neobičan način kuvanja jaja. Ovako kuvana jaja imaju naročiti ukus. Šta ćete, i koliko čega staviti u vodu za kuvanje jaja, zavisi od toga koje ukuse Vi volite. U receptu ne postoji greška. Jaja se zaista kuvaju pet puta po 60 min da bi mogla primiti sve ukuse iz dodataka u kojima se kuvaju.
Sastojci:
10 kom  jaja
100 ml   suvi soc od kafe
10 kom   zrna bibera
jevrejska jaja
3 kom   lista lovora
100ml   ulja
5 g   soli
malo   seme celera
malo   seme selana
5 kom   listovi žalfije
grančica   ruzmarina
10 kom   listovi melise
10 kom   listovi nane
Postupak:
  1. Jaja staviti u pogodnu posudu. Biber malo zgnječiti. Dodati sve ostale sastojke i zaliti vodom da se pokriju sva jaja.
  2. Kuvati na tihoj vatri , samo da jače bruji voda, po 60 min dnevno, pet dana uzastopno.
  3. Ne vaditi jaja iz vode i ne menjati vodu u toku kuvanja, već samo dolivati da jaja stalno budu u vodi. Kada se ne kuvaju, ohladiti i držati na hladnom mestu.
  4. Poslužiti ih kao predjelo, ili kao glavno jelo uz neki stariji sir, pomfrit i salatu.

Feta sa šljivama
Ako volite kombinovati slatko i slano, pa još i voće, evo recepta za jedno takvo jelo.
Sastojci:
150 g   feta sir
sir sa voćem
6 kom   sveže šljive
malo   mleveni korijander
malo   mleveni piment
malo   mleveni kim
malo   mleveni biber
Postupak:
  1. Zagrejati rernu na 250°C.
  2. Pleh veličine 15×20 cm, premazati rastopljenim margarinom.
  3. Šljive iseći na kolutove debljine oko 5 mm i poslagati ih na pleh.
  4. Sir iseći na šnite debljine oko 6 mm i poslagati ih na šljive. Sir posuti začinima. Pokriti aluminijumskom folijom.
  5. Peći pokriveno 7 min, zatim otkriti i peći još toliko da sok koji su šljive pustile malo ispari, ali paziti da ne zagori.
  6. Poslužiti toplo uz kuvani krompir.



<< prethodna strana
sledeća strana >>